Bancherii asteapta aprobarea BNR pentru normele de creditare "Au aparut unele cerinte in plus din partea bancii centrale, de aceea consiliul de administratie al Emporiki Bank inca mai analizeaza normele pentru a le trimite", a declarat, citat de NewsIn, directorul de credite al bancii, Nicolae Olteanu.

Directorul de credite al bancii a mentionat ca banca urmareste competitia din piata in ceea ce priveste gradul maxim de indatorare pe care urmeaza sa-l impuna clientilor. "Vom avea in vedere riscuri mai mari, insa nu vom urma cu strictete pasii competitiei. Din cate am inteles, o aprobare a normelor se obtine destul de greu", a adaugat Nicolae Olteanu.

El a mai spus ca produsele create pentru noile normele de creditare reprezinta o parte a procedurilor care se transmit catre BNR in vederea aprobarii, iar implementarea acestora nu reprezinta o dificultate.

BT: Avem pregatite toate produsele pe care urmeaza sa le implementam

Gradul de indatorare pe care Banca Transilvania (BT) doreste sa-l impuna clientilor sai va fi diferentiat pe categorii de produse, acestea urmand sa fie implementate dupa avizul favorabil al bancii centrale, a declarat directorul general adjunct al bancii, Ionut Patrahau.