Reforma fiscala promovata de Guvernul Tariceanu, in special introducerea cotei unice de 16%, reprezinta "un magnet pentru atragerea investitiilor straine", a afirmat noul presedinte al Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS), Ana Maria Cristina. Noul sef al ARIS a fost investit ieri in functie, in prezenta vicepremierului George Copos si a presedintelui Consiliului Investitorilor Straini, Gilbert Wood. Totodata, Cristina a apreciat ca atragerea unui volum cat mai mare de investitii straine directe este una dintre solutiile "cheie" pentru a rezolva probleme cum ar fi cresterea economica sau crearea unui numar mai mare de locuri de munca.

"ARIS trebuie sa devina un detasament de elita, un varf de lance care sa functioneze cu precizie in mecanismul complex al institutiilor guvernamentale angrenate in atragerea si pastrarea unui volum cat mai mare de investitii straine directe", a declarat noul presedinte al ARIS. Ea a apreciat ca "trecerea ARIS in subordinea Departamentului pentru coordonarea mediului de afaceri si al intreprinderilor mici si mijlocii, condus de vicepremierul Copos, arata ca pentru actualul guvern, investitiile straine directe, in special cele de tip greenfield, reprezinta unul dintre principalii piloni ai unei cresteri economice sanatoase".

Presedintele CIS, Gilbert Wood, si-a manifestat insa nemultumirea fata de fondurile bugetare puse la dispozitia institutiei. "Ar fi o prostie sa i se acorde Agentiei obiective foarte mari cu resurse foarte mici, ce ar impiedica tocmai atingerea obiectivelor", a afirmat Wood. "Pentru orice leu investit in ARIS veti primi inapoi 100 lei sau un leu greu", a apreciat presedintele CIS.

Noul sef al ARIS a apreciat actualul buget al institutiei ca fiind "foarte mic" si a precizat ca va propune Parlamentului si Guvernului un nou proiect de buget, fundamentat pe necesitatile acestei institutii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.