Capitalizarea Bursei de Valori Bucuresti ar putea atinge, in 2009, aproximativ 50 miliarde euro, iar media zilnica a tranzactiilor ar putea ajunge la 38 milioane euro, intr-un scenariu care include cresterea free-float-ului unor companii listate si listari noi de companii, arata un raport al Erste Bank si BCR.

In conditiile in care, atit numarul emitentilor, cit si numarul de actiuni tranzactionate pentru fiecare dintre companiile listate (free-float) ramin cele actuale, se apreciaza o crestere a valorii tranzactiilor cu 35% in acest an, si cu 20% pentru urmatorii doi ani, se precizeaza in raport. In plus, parametrii evolutiei viitoare a pietei de capital romanesti vor fi puternic influentati de alti factori, cum ar fi succesul reformei sistemului de pensii, expansiunea fondurilor mutuale si iesirea fondurilor de investitii din actionariatul companiilor, prin listarea la Bursa de Valori Bucuresti.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.