Operatorul aerian low-cost SkyEurope Holding AG a anuntat schimbari in structura echipei sale manageriale, fondatorul renuntand la pozitia de CEO pentru a se concentra asupra dezvoltarii companiei

Fondatorul companiei SkyEurope, Christian Mandl, a renuntat la pozitia de CEO detinuta inca de la infiintarea companiei, noul director executiv fiind Jason Bitter, care a ocupat anterior pozitia de director executiv adjunct. Nemaifiind implicat direct in managementul operational, Christian Mandl isi va concentra activitatea pentru dezvoltarea strategica a SkyEurope, in mod special in proiectul de intrare pe piata de profil din Rusia, si in cel de infiintare a unei companii de leasing aeronoave in cadrul grupului. In continuare, Cristian Mandl va fi implicat in Investor Relations si Corporate Communications.

"Este o evolutie naturala pentru un atreprenor, sa renunte la activitatile manageriale de zi cu si sa delege aceste activitati catre echipa de profesionisti, iar in continuare atentia sa fie acordata dezvoltarii strategice a activitatii", a declarat Christian Mandl. Comitetul director al filialei slovace SkyEurope Airlines, va fi compus din Jason Bitter, CEO & director de operatiuni, Nick Manoudakis in pozitia de director financiar, Karim Makhlouf, director comercial si Klaus Niedl ca director de resurse umane.

Compania a inregistrat in primul trimestru al acestui an pierderi operationale de 17,2 milioane de euro, acestea fiind insa in scadere comparativ cu perioada similara din 2006 cand operatorul aerian a inregistrat pierderi operationale de 26,3 milioane de euro. Veniturile companiei in primele trei luni din 2007 au crescut cu 35,1%, compania transportand un total de 1,2 milioane de pasageri, in crestere de la 870.000 pasageri in trimestrul unu din 2006.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.