Ordonanta privind Fondul Proprietatea a fost definitivata de Consiliul de Supraveghere si ar trebui aprobata de Guvern la jumatatea lunii iunie, potrivit ministrului finantelor, Varujan Vosganian. "Consultarile cu partidele au fost intrerupte din cauza agendei politice, insa pana in prezent nu au avut observatii de fond", a afirmat Vosganian citat de NewsIn

La sfarsitul lunii aprilie, ministrul economiei si finantelor anunta ca va demara, pe durata a doua saptamani, consultari cu partidele parlamentare pe marginea ordonantei Fondului Proprietatea, astfel incat sa obtina consensul acestora asupra proiectului.

Liderul PSD Mircea Geoana a declarat ca partidul pe care il conduce este impotriva Ordonantei de urgenta privind Fondul Proprietatea, deoarece nu este de acord cu constituirea acestui sistem "speculativ" care ii ajuta pe "smecherii bursei", si nu pe proprietari.

Conform proiectului de ordonanta de urgenta postat pe pagina de internet a Ministerului Economiei si Finantelor in februarie, Cancelaria Primului Ministru, prin Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor, va emite titluri de despagubire, care incorporeaza drepturile de creanta ale detinatorilor asupra statului roman, corespunzator despagubirilor acordate potrivit prezentei legi si care urmeaza a fi valorificate prin conversia lor in actiuni emise de Fondul Proprietatea sau prin preschimbarea lor contra numerar in limitele legii.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.