Actiunile Broker au fost ocolite de scaderi

Sedinta de tranzactionare de miercuri a fost una plina de scaderi atat pe titlurile societatilor de servicii financiare, cat si pe majoritatea titlurilor de la categoria I.

Singura societate cotata la categoria I a BVB, care a inchis sedinta intr-o usoara crestere de 1,637%, a fost Broker Cluj. Actiunea Broker a inregistrat un nou maxim istoric, de 1,44 lei/actiune. Indicele BET-FI, care exprima evolutia celor cinci societati de investitii financiare, a ajuns la nivelul de 70,266.96 pc., in scadere cu 1,18% fata de ziua de marti. SIF Oltenia a fost cel mai lichid titlu dintre cele cinci societati de investitii financiare, cu tranzactii in valoare de 5,4 milioane lei, pretul de inchidere fiind 3,52 lei/actiune, in scadere de 1,95%.

Cu actiunile SIF Banat-Crisana s-au realizat tranzactii de 1,4 milioane lei, inchiderea zilei facandu-se la 3,16 lei/actiune, in scadere cu 2,17%. Din cauza acestor actiuni, indicele BET-FI a suferit deprecieri. Insa si SIF Moldova a contribuit cu o scadere de 0,97% la acest fenomen. Alte preturi de inchidere au fost de 2,19 lei/actiune la SIF Transilvania scazand cu -0,45%, pe fondul unor rulaje de 1,6 milioane actiuni, inregistrand o valoare de 3,5 milioane lei. SIF Muntenia a ramas la aceeasi cotatie inregistrata in sedinta anterioara, de 2,28 lei/actiune.

"In principiu, si sedinta de azi, cat si cea de ieri, arata faptul ca incepe tendinta de scadere specifica verii. Inca nu este clara aceasta tendinta, dar semnele deja apar. Posibil si in sedintele urmatoare sa se mentina acest trend", ne-a declarat Gigi Uleia, broker Prime Transaction.

Petrom si-a mai revenit, dar Oltchim a scazut

Indicele BET a inchis ziua pe o descrestere de 0,90%, din cauza evolutiei titlurilor RRC, care au pierdut 1,1%, de la 0,091 lei pana la 0,09 lei, pe fondul unor tranzactii de 900.404 lei.

Actiunile Petrom Bucuresti (SNP) au coborat cu 0,99%, de la 0,505 lei pana la 0,50 lei, realizand tranzactii in valoare de 1 milion lei. Cu titlurile societatii Oltchim s-au tranzactionat 2 milioane de actiuni, inregistrand o valoare de 1,1 milioane lei. Pretul de inchidere a fost de 0,5650, in scadere cu 4,24% fata de sedinta anterioara.

"Posibil ca actiunile Oltchim sa mai scada pe fondul unor reactii emotionale din partea investitorilor fata de anuntul privind Arpechim. Oricum, saptamana trecuta Oltchim crescuse foarte mult, deci stirea despre Arpechim a fost ca o corectie pentru Oltchim. Dau sanse ca Oltchim-ul sa creasca, deoarece, in piata, acei putini cumparatori care isi manifesta interesul pentru companie sunt destul de puternici", ne-a mai declarat Uleia.

Actiunile BRD au inchis ziua la nivelul de 24 lei/actiune, pretul ramanand constant fata de sedinta precedenta, tranzactiile cu actiunile bancii au cumulat o valoare de 1,7 milioane lei, rezultata din transferul a 73.120 de actiuni.

Banca Transilvania a inchis ziua de tranzactionare pe un curs constant, cu ultima tranzactie la pretul de 0,7500 lei/actiune, cu o valoare tranzactionata putin mai scazuta fata de sedinta de marti, de 1,04 milioane lei.

Transelectrica a inregistrat in aceasta sedinta o noua depreciere, pretul fluctuand intre 44,8 si 45,5 lei/actiune. Valoarea tranzactionata a fost in scadere, aceasta insemnand 270.000 de lei rezultat din transferul a 6000 de actiuni. Pretul de inchidere inregistrat la finele zilei a fost de 46,4 lei, in crestere de 7,91%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.