Ministrul Economiei si Finantelor (MEF) Varujan Vosganian a declarat ca a cerut Petrom sa aloce sumele necesare pentru a-si face investitiile de mediu la Arpechim careia i-a fost suspendata luni autorizatia integrata de mediu.

"Am solicitat Petrom sa aloce bani pentru indeplinirea conditiilor de mediu la cele cinci rezervoare. Suma investitiilor este relativ mica, nu cred ca ridica o problema pentru companie", a spus Vosganian.

Potrivit acestuia, MEF spera ca Arpechim sa nu isi opreasca integral activitatea in perioada cat este suspendata autorizatia integrata de mediu si in timpul celor sase luni sa faca investitiile necesare. Vosganian a mai aratat ca aceste investitii trebuiau realizate la sfarsitul anului trecut.

"Cheltuielile pentru indeplinirea standardelor de mediu sunt modice in comparatie cu profitul Petrom pe anul trecut. in cateva luni se pot moderniza cele cinci rezervoare. Nu cred ca Arpechim se va inchide", a declarat ministrul economiei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.