8,5 milioane de lei ii asteapta pe proprietarii de IMM-uri care si-au reinvestit profitul in 2006 la noul Minister al IMM-urilor.

Ministerul pentru IMM-uri deruleaza in prezent un program prin care aloca fonduri in valoare de pina la 100.000 de lei, in limita sumelor platite pentru profitul brut reinvestit de fiecare IMM. Este singura forma de scutire de impozit pe profitul reinvestit existenta in Romania.

"Desi a inceput din primavara, pina acum au aplicat la acest program doar 280 de firme.

S-au depus notificari pentru numai un milion de lei. Deci bani ar fi suficienti pentru firmele interesate. Noi le asteptam", ne-a declarat Viorica Dragomirescu, coordonatorul programului. Statul aloca in cadrul acestui program 16% din sumele cheltuite in anul 2006, din profit, dar nu mai mult de 100.000 de lei de firma, pentru achizitionarea de active corporale si necorporale, facturate, achitate integral si puse in functiune anul trecut.

Bugetul initial al programului a fost de 9,58 milioane de lei, deci firmele mai pot primi 8,58 milioane de lei.
De aceste alocatii financiare nerambursabile pot beneficia toate IMM-urile care indeplinesc cumulativ, la data solicitarii, unele criterii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.