Conducerea Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) a prezentat ierii propunerile comunitatii bancare privind validarea normelor de creditare catre Banca Nationala a Romaniei (BNR), urmand ca aceasta sa le analizeze si sa ofere un raspuns

Bancherii au prezentat BNR propunerile privind normele de creditare "In sedinta de astazi am prezentat propunerile comunitatii bancare catre BNR, urmand ca aceasta sa le analizeze si sa ne ofere un raspuns in acest sens", a declarat pentru NewsIn presedintele ARB, Radu Gratian Ghetea, fara a da detalii cu privire la propunerile avansate.

Secretarul general al ARB, Radu Negrea, a precizat pentru NewsIn, ca BNR urmeaza sa ofere un raspuns privind propunerile inaintate de comunitatea bancara referitoare la normele de creditare in doua-trei zile. "Am prezentat punctele noastre de vedere cu privire la o abordare mai flexibila a verificarii si acceptarii normelor de creditare de catre banca centrala", a precizat Negrea. El a mai spus ca au existat mai multe puncte de vedere din partea comunitatii bancare, printre care si unul potrivit caruia normele de creditare ar trebui sa fie uniforme. Acesta contravine insa reglementarilor BNR, considera Negrea.

Vineri, membrii ARB s-au intalnit intr-o sedinta pentru a analiza o eventuala pozitie comuna. Presedintele Raiffeisen Bank Romania, Steven van Groningen, si-a declarat intentia de a propune ca bancile sa formuleze un punct de vedere comun in fata BNR. "Vrem sa insistam asupra unui tratament egal al bancilor, iar in cazul unui tratament inegal, acesta trebuie bine justificat", a spus van Groningen. Tot vineri, banca centrala a validat normele interne de creditare ale celei de-a doua banci de pe piata romaneasca, BRD - Groupe Societe Generale.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.