Peste 50 de institutii de credit din UE vor sa furnizeze servicii in mod direct in Romania, fara a deschide insa sucursale locale

Majoritatea bancilor straine care au notificat Banca Nationala a Romaniei pentru furnizarea de servicii in Romania sunt interesate sa acorde credite, sa atraga depozite si sa ofere servicii de consultanta pentru firme, potrivit bancii centrale.

Un numar de 51 de institutii de credit si patru institutii emitente de moneda electronica au notificat BNR furnizarea de servicii in mod direct in Romania. Dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, bancile inregistrate in state membre UE care depun notificari pot vinde produse direct clientilor din Romania, fara sa deschida insa o sucursala.

Astfel, dintre institutiile de credit, 45 de banci doresc sa acorde credite, incluzand, printre altele imprumuturile de consum, ipotecare, factoring cu sau fara regres, finantarea tranzactiilor comerciale, inclusiv forfetare, in timp ce 41 de banci si-au anuntat intentia de a atrage depozite si alte fonduri rambursabile.

Totodata, 34 de banci vor sa desfasoare servicii de consultanta cu privire la structura capitalului, strategia de afaceri si alte aspecte legate de afaceri comerciale, servicii legate de fuziuni si achizitii si prestarea altor servicii de consultanta, in timp ce 36 de institutii vor oferi toata gama de operatiuni de tranzactionare, potrivit datelor BNR.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.