Chiar daca oficial nu exista comisioane, neutilizarea cardului pe o perioada mai lunga de sase luni aduce costuri suplimentare de citeva zeci de lei.
Neutilizarea cardului de debit pe o perioada mai lunga de sase luni duce la inchiderea contului atasat, in cazul majoritatii bancilor din Romania. Atentie insa, desi in mod oficial nu exista o taxa de redeschidere a contului, neoficial veti plati ceva mai mult daca doriti sa reutilizati cardul dupa aceasta perioada.

"Daca nu au loc miscari in contul curent, chiar daca acesta are sau nu un card atasat, contul devine neoperational dupa sase luni", spun reprezentantii BRD. Potrivit acestora, contul redevine operational fara perceperea unui comision sau a unei taxe pentru aceasta operatiune. Atentie insa, pe toata perioada in care nu ati utilizat cardul s-au adunat o serie de taxe si comisioane care, in mod normal, erau percepute gradual la fiecare operatiune efectuata. Taxa de mentenanta pentru card si taxa de administrare a contului sint doar doua dintre acestea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.