"Observam ca am suflat si noi in biserica, cu rata dobanzii, dar, fluieratura asta a fost asa, un fel de soptit fata de ce au facut slovacii de exemplu. Usurel, vreun an de zile, am contrabalansat acest lucru cu numitele "masuri neortodoxe", care au prajit asa de tare bancile, incat ele au hotarat sa ma insoteasca astazi, drept dovada peremptorie ca ne-am impacat, a trecut, am uitat si nu se va mai intampla niciodata", a spus Isarescu.

Acesta a folosit insa o anecdota despre pilotul automat al unui avion, care, defectandu-se promite ca nu se va strica niciodata. "Asa pot si eu sa promit ca nu vom mai folosi masurile neortodoxe niciodata, niciodata, niciodata..", a glumit guvernatorul bancii centrale.

Isarescu promite sa reduca nivelul rezervelor obligatorii in valuta

Banca centrala intentioneaza sa coboare nivelul rezervelor minime obligatorii in valuta, deoarece nu vrea sa mentina un tratament discriminatoriu pentru bancile romanesti, dar nu intentioneaza sa relaxeze politica monetara, a mai spus guvernatorul Isarescu. "Am scos o parte restrictiile privind rezervele minime obligatorii si vom continua cu baza de calcul in valuta", a spus Isarescu potrivit NewsIn, adaugand ca miscarea are scop intentia bancii centrale de a nu distorsiona piata.