Locuintele si terenurile ramin in continuare segmente de interes, media anuala de crestere fiind de 10-15%.
Trendul de crestere la apartamentele noi este estimat de specialisti la o medie de 15% pe an. In ceea ce priveste preturile apartamentelor vechi, acestea isi mentin in continuare un traseu ascendent, in contextul nefinalizarii proiectelor rezidentiale noi si al cererii mari de pe piata. Cu toate acestea, piata imobiliara de la noi incepe sa se aseze, estimarea fiind ca in citiva ani preturile se vor mentine la un nivel echilibrat.

"Cresterea de pe piata nu va mai avea ritmul de acum doi-trei ani. Vom avea insa de-a face cu o crestere moderata, in jur de 10-15% pe segmentul rezidential. In acelasi timp, preturile apartamentelor noi si ale terenurilor vor creste mai mult, insa sint terenuri care nu vor mai creste deloc, pentru ca si-au atins pretul maxim", sustine Ruxandra Cleciu, presedintele ARAI (Asociatia Romana a Agentiilor Imobiliare).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.