O fosta angajata a liderului mondial a fost condamnata la 8 ani de inchisoare deoarece a furat informatii secrete pentru a le vinde Pepsi Co.

Joya Williams (41 de ani), o fosta angajata a grupului Coca-Cola, a fost condamnata de Curtea Federala Atlanta la opt ani de inchisoare si o amenda de 400.000 de dolari pentru complicitate la furt de informatii confidentiale apartinind producatorului de bauturi racoritoare. Fosta asistenta a directorului Coca-Cola pentru branduri internationale ar fi putut sa primeasca 1,5 miliarde de dolari de la Pepsi Co pentru o serie de documente confidentiale, precum si pentru unele mostre dintr-un produs nelansat inca pe piata de Coca-Cola.

Williams era implicata in aceasta "afacere" alaturi de Ibrahim Dimson, din New York, si Edmund Duhaney, din Georgia, care au confirmat implicarea lor in acest plan. Pentru fapta sa, Dimson a fost condamnat la cinci ani de inchisoare si obligat sa plateasca 40.000 de dolari, in vreme ce verdictul pentru Duhaney a fost aminat.

Printre dovezile care au dus la condamnarea lui Williams se numara atit inregistrari video care o surprindeau pe aceasta sustragind mai multe documente de la locul de munca, cit si convorbiri telefonice cu Dimson, la scurt timp dupa ce acesta din urma primise un telefon de la agentul FBI care s-a recomandat drept un reprezentant al Pepsi Co dornic sa intre in posesia documentelor secrete. Totodata, impotriva lui Williams au depus marturie atit fostul sau sef de la Coca-Cola, cit si fostul prieten al acesteia si agentul FBI care a lucrat sub acoperire in acest caz.

Potrivit procurorului BJay Pak, juratii au condamnat-o pe Williams dupa ce au ascultat inregistrarile convorbirilor dintre aceasta si complicii sai despre modalitatea in care isi vor imparti banii. "Probele au aratat ca Williams a dorit sa faca rau companiei Coca-Cola", a declarat si judecatorul US District, Owen Forrester, potrivit caruia pedeapsa, cu doi ani mai lunga decit au crezut procurorii, a fost meritata, pentru ca furtul secretelor comerciale este extrem de important pentru o companie precum Coca-Cola. Procurorul a mai spus juriului ca Williams avea o datorie de 45.000 de dolari si ca nu era multumita de jobul ei.

Mai mult, potrivit declaratiilor unui agent FBI, in perioada in care Williams era in arest, agentii federali au gasit in apartamentul ei documente apartinind Coca-Cola si mostre de bauturi care nu fusesera lansate pe piata.

La rindul sau, avocatul apararii, Janice Singer, a incercat sa dea vina pe cei doi complici ai acuzatei, citind o declaratie pe care ar fi facut-o seful acesteia de la Coca-Cola. "Nu era suficient de inteligenta pentru a duce singura la bun sfirsit un asemenea plan", ar fi spus seful lui Williams, potrivit lui Singer.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.