"Nominalizarea a fost facuta de guvernatorul Isarescu in urma ceva timp, a fost acceptata de Consiliul directorilor Fondului si voi pleca in foarte scurt timp. E o chestiune care depinde doar de formalitati", a explicat Tanasescu.

Fostul ministru al finantelor a mentionat ca va deveni senior advisor al boardului FMI si ca a acceptat propunerea guvernatorului deoarece exista posibilitatea ca Romania sa capete o influenta mai mare in Fond.

Tanasescu nu exclude responsabilitati mai ample in echipa FMI, dar spune ca repartitia sarcinilor va fi facuta la Washington. "Probabil ca impreuna cu directorul executiv, domnul Bakker, (nr. Age F.P. Bakker , directorul olandez al FMI, care reprezinta un grup de tari ce include Romania) o sa avem o impartire a sarcinilor si in mod cert, pe langa Romania, vor mai fi avute in vedere si alte tari pe care le voi coordona impreuna cu alti colegi", a explicat Tanasescu pentru The Money Channel.

"Am chibzuit indelung asupra propunerii. Guvernatorul mi-a explicat filosofia sa, potrivit careia e ar fi interesant ca rolul si influenta Romaniei sa creasca prin prezenta mea acolo. Ar fi un tip mai aplicat de relatii cu tarile care trec acum prin acelasi proces de reforme prin care a trecut Romania.