Grupul petrolier maghiar MOL intentioneaza extinderea pe piata carburantilor si a gazelor din Romania, Romgaz fiind cea mai importanta tinta de preluare

MOL se pregateste de achizitizii in Romania MOL este interesata de achizitia Romgaz, pe care il considera "o oportunitate de afaceri potrivita strategiei grupului", dar nu exclude nici posibilitatea evaluarii oportunitatilor oferite de unii producatori mici de gaze, a declarat pentru NewsIn, directorul general al MOL Romania, Zsolt Szalay. "Asteptam o decizie a autoritatilor in privinta privatizarii producatorului roman de gaze Romgaz, dar in mod sigur se va reanaliza aceasta potentiala afacere la momentul respectiv", a spus Zsolt Szalay.

Acesta a adaugat insa ca MOL nu exclude nici posibilitatea achizitionarii unor mici producatori de gaze, daca acestia vor fi suficient de interesanti pentru companie din punct de vedere al rentabilitatii si al strategiei de dezvoltare.

In ceea ce priveste posibilitatea cumpararii de actiuni la Petrom, din pachetul de 8% ce revine salariatilor, sau la Rompetrol, oficialul MOL a spus ca grupul petrolier maghiar nu este interesat sa fie minoritar intr-o companie petroliera romaneasca, nici macar in conditiile in care aceasta detine mai multe rafinarii.

Zsolt Szalay a confirmat ca MOL este interesat de oportunitatea achitionarii unei rafinarii pe piata autohtona, desi, in acelasi timp, stie ca, in prezent, nu exista nicio unitate de procesare a titeiului de vanzare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.