Romania va inregistra o crestere economica de 6% din produsul intern brut (PIB) in 2007, o inflatie de 6,5%, leul va continua sa se intareasca, iar deficitul fiscat va fi de 2,5% din PIB, se estimeaza intr-un raport Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

BERD: Leul se va intari in continuare pe termen mediu fata de euro Leul se va intari in continuare pe termen mediu si va fi nevoie de un angajament sustinut al autoritatilor romane in ceea ce priveste reformele structurale, ca sa creasca productivitatea, potrivit BERD.

Inflatia medie anuala din Romania in 2007 va fi de 7 %, mai estimeaza analistii BERD.

Cresterea economica reala a Romaniei s-a accelerat pana la 7,7% din produsul intern brut (PIB) in 2006, cu semne de supraincalzire, pe seama dezvoltarii solide a consumului privat si a investitiilor.

Rezultatele din 2006 pentru cresterea economica au fost obtinute deoarece consumul privat a urcat cu 12,4%, iar investitiile, cu 15,6%, in primele trei trimestre din 2006, fata de aceeasi perioada din 2005.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.