Bursa de Valori Bucuresti se dezvolta similar celei ateniene in urma cu un deceniu.

Avem foarte multe societati listate, insa capitalizarea ramane extrem de redusa.

Transgaz si Erste Bank vor intra la cota bursei in acest an sau anul viitor.

Piata romaneasca de capital se afla la nivelul celei din Grecia de acum un deceniu, insa are un ritm de crestere de doua ori mai rapid, a declarat ieri presedintele firmei de brokeraj Ieba Trust, Panagiotis Diamantis.
"Un an in Romania conteaza cat doi in Grecia din punctul de vedere al dezvoltarii", a spus Diamantis, la un forum pe teme financiar-bancare organizat la Bucuresti. El a continuat, aratand ca, in urmatorii ani, pe piata de capital din Romania se vor lista si companii din alte tari din regiune.

Capitalizare redusa

In 2006, Romania a avut una dintre cele mai reduse capitalizari bursiere din regiune, de 32,78 miliarde dolari, mult mai mica decat in tari precum Polonia, unde a atins 149 miliarde dolari. Aceasta in conditiile in care numarul companiilor romanesti listate este cel mai ridicat din zona,
potrivit unui raport publicat de Banca Mondiala la mijlocul lunii aprilie. La finele anului trecut, pe piata de capital romaneasca erau listate 2.478 firme, in timp ce in Polonia numarul acestora era de numai 267.

Capitalizarea bursiera din Romania a fost mai redusa si decat cea din Ungaria sau Cehia, de 41,93 miliarde de dolari, respectiv 48,6 miliarde de dolari, numarul companiilor listate din aceaste tari fiind 41, respectiv 29.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.