Economia Statelor Unite este cu 20 de ani inaintea Uniunii Europene, se arata intr-un raport critic emis, vineri, de Eurochambres, grupul Camerelor europene de comert, informeaza Reuters. Grupul a cerut liderilor Uniunii Europene sa liberalizeze reglementarile economice si sa creasca fondurile destinate activitatilor de cercetare, pentru a incuraja dezvoltarea si a preveni marirea decalajului fata de Statele Unite.

Mediile de afaceri europene se asteapta ca summit-ul care va avea loc in 22-23 martie sa relanseze programul de reforme economice cunoscut drept agenda Lisabona. "Ne asteptam ca summit-ul sa sprijine puternic cresterea economica si crearea de locuri de munca. Reuniunea trebuie sa arate vointa politica pentru realizarea unei cresteri de 3% pe an si crearea a 10 milioane de noi locuri de munca, in urmatorii cinci ani", a declarat secretarul general al Eurochambres, Arnaldo Abruzzini.

Potrivit raportului, Uniunea Europeana trebuie sa realizeze piata unica, unde capitalul si forta de munca sa circule liber, sa se abtina de la aprobarea de noi legi care sa impovareze afacerile si sa asigure fonduri generoase pentru activitatea de cercetare si dezvoltare.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.