Canicula va creste afacerile retailerilor cu 40% Astfel, hipermarketul Auchan a raportat incepand cu luna mai cresteri cu 23% la vanzarile de apa plata si minerala si cu peste 17% la sucuri si bere, comparativ cu luna aprilie a aestui an.

"Ne asteptam ca vanzarile sa creasca cu minimum 40% in lunile urmataoare la aceste produse, datorita sezonului de vara care se anunta extrem de calduros anul acesta", a declarat pentru NewsIn directorul de comunicare Auchan, Mariana Dragan.

"Pentru anul acesta meteorologii deja au avertizat ca ne asteapta o vara deosebit de fierbinte, ceea ce inseamna ca cererea de astfel de produse va fi mult mai mare", au declarat oficialii Real. La nivelul anului trecut cresterea a fost in medie cu minimum 50% in aceasta perioada.

"Desigur ca sezonul cald aduce cu sine o cerere mare de produse din categoria bauturilor racoritoare, apa plata, minerala, sucuri de fructe si alte produse din aceasta categorie", au adaugat reprezentantii retailerului. Real Hypermarket este divizia de retail a grupului german Metro, unul din liderii mondiali in comertul cu amanuntul.