Costurile anuale medii ale serviciilor bancare pentru clientii indiviuali din Romania au fost, in 2006, de 29 euro, mai ieftine decat cele la nivel european, american sau global, arata estimarile din raportul World retail banking alcatuit de compania de consultanta CapGemini.

Astfel costul mediu anual al serviciilor bancare in Romania a fost de 29 euro, in timp ce media globala a fost de 77 euro in 2006, informeaza NewsIn.

Costul mediu anual al bankingului pentru clienti a fost de 72 de euro atat in America de nord cat si in tarile din zona euro. La nivel mondial, comisioanele bancare platite de clienti au coborat 0.3% in 2006 fata de anul anterior.

Costurile serviciilor bancare pe care le achita clientii individuali activi din Romania au oscilat intre 10 si 113 euro, in functie de volumul operatiunilor efectuate, arata raportul.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.