Sistemele integrate si usor de transportat sint preferatele expozantilor de la CeBIT 2005, din Hanovra.

Notebook-urile, MP3 playerele si iPod-urile au fost vedetele de pina acum ale CeBit-ului. Se ob-serva o preocupare pentru reducerea dimensiunilor acestor dispozitive si, in acelasi timp, pentru dotarea lor cu unitati cu capacitate de stocare cit mai mare. Majoritatea producatorilor au prezentat noi modele de notebook-uri, evolutiile in ceea ce priveste PC-urile fiind nesemnificative. Cele mai admirate au fost cele din categoria 12 inci, de dimensiunile unei carti.

Astfel, s-au creat dispozitive performante, care sint mult mai usor de transportat. Problema capacitatii de stocare pentru astfel de dispozitive a fost rezolvata de cei de la Fujitsu, cu al lor hard disk de 120 de GB. In ceea ce priveste PC-urile, merita mentionat ca se opteaza pentru carcase ergonomice, compacte, care ocupa cit mai putin spatiu. De asemenea, DVD-writer-ul a devenit unitatea optica standard de echipare a sistemelor.

Investitie pentru melomani

Dispozitivele mobile pentru entertainment s-au numarat printre vedetele expozitiei din acest an. S-au prezentat MP3 playere cu memorie de 0,5 GB si 1GB. Capacitatea acestora permite utilizatorului sa stocheze ore intregi de muzica in format MP3. Si iPod-urile ofera multiple posibilitati. Unele sint dotate cu optiuni pentru vizionarea clipurilor sau a filmelor.

Televizor gigant

Integrarea pare sa fie cuvintul de ordine si in ceea ce priveste produsele electronice. In afara dispozitivelor care pot sa transforme monitorul in televizor, sau compu-terul intr-o combina performanta, precum tv tunere, placi de sunet sau boxe extrem de performante, s-au prezentat si noi produse audio-video. Au retinut atentia televizoarele gigant ale celor de la Samsung. Noile produse ale coreenilor ating 102 inci, 82 de inci si 71 de inci. In acest an, Romania a amenajat un stand special la evenimentul de la Hanovra, unde au expus produse peste 30 de firme. Alte companii au avut standuri proprii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.