Casele de brokeraj pun la dispozitia cetatenilor conturile discretionare, care sint manevrate de brokeri in numele clientilor.

Conturile discretionare sint conturile prin care titularul imputerniceste un agent de bursa sa-i formeze si sa-i gestioneze portofoliul de valori mobiliare pentru a-i maximiza profitul, ne explica Petru Prunea, presedinte SSIF Broker Cluj. Sau mai simplu spus, o persoana care doreste sa investeasca la bursa, dar nu cunoaste jocul sau nu are timp liber pentru aceasta activitate, se adreseaza unei case de brokeraj, care imputerniceste un broker sa joace in locul sau.

Lunar sau trimestrial, persoana in cauza este anuntata cu privire la portofoliul ei de actiuni: daca a crescut, in ce s-a investit, care este strategia pentru viitor.

Comisionul perceput de o casa de brokeraj pentru gestionarea contului este in functie de tranzactiile facute. Adica, respectiva casa de brokeraj percepe un comision intre 0,5 si 1,2% din volumul tranzactiilor de pe acel cont.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.