Profitul raportat de BRD Socit Gnrale pentru primul trimestru al anului 2007 a depasit 50 de milioane de euro. BRD Socit Gnrale este a doua banca din sistem dupa valoarea activelor administrate. Banca avea in 2006 active de aproximativ 8,3 miliarde euro si a obtinut un profit de circa 190 de milioane de euro.
Profitul BRD se adauga astfel celor peste 100 de milioane de euro castigate in primul trimestru din 2007 de patru din primele 10 banci din sistemul bancar romanesc. Daca cel mai mare profit a fost obtinut, asa cum era de asteptat, de BCR, cea mai spectaculoasa evolutie au avut-o CEC si HVB Tiriac impreuna cu Unicredit, in urma realizarii fuziunii.

Profitul obtinut de BRD pentru primul trimestru al lui 2007 creste cu circa 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut, depasind 50 de milioane de euro. Dintre primele 10 banci ale sistemului bancar romanesc, cele 5 care si-au realizat raportarile pe primul trimestru au obtinut circa 150 de milioane de euro. BRD, BCR, CEC, Banca Transilvania si HVB Tiriac impreuna cu Unicredit au obtinut in primul trimestru al
lui 2007 profituri cumulate de peste 153 de milioane de euro.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.