Cea mai mare achizitie din istoria sectorului constructiilor Firma britanica de materiale de constructii Hanson Plc. a anuntat ca a acceptat oferta de preluare facuta de cel mai mare producator de ciment din Germania, HeidelbergCement AG, in valoare de opt miliarde lire sterline (15,8 miliarde dolari), informeaza NewsIn. Hanson a acceptat oferta de 1.100 pence pe actiune in numerar, au afirmat cele doua companii.
Aceasta tranzactie va da nastere celui de-a doua firme din lume a acestui sector, daca se ia in considerare valoarea pe piata, cu venituri de aproximativ 15 miliarde euro si peste 70.000 de angajati. Aceasta achizitie, care este cea mai mare realizata in cadrul sectorului constructiilor, releva atractivitatea companiei britanice intr-o perioada in care sectorul este caracterizat prin tendinte de consolidare, companiile incercand sa isi imbunatateasca randamentul si sa isi majoreze cota de piata in cadrul unei industrii extrem de fragmentate.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.