Grupul RTC vinde divizia Pay Store pentru 15,5 mil. euro Valoarea tranzactiei este de 15,5 milioane euro. Tranzactia a reprezentat transferul a 100% din actiunile Pay Store. In functie de performantele Pay Store, in urmatoarele 12 luni, pretul tranzactiei poate creste sau reduce cu 1,1 milioane de euro, anunta un comunicat al grupului britanic.

Laura Serban, directorul diviziei Pay Store isi va pastra functia detinuta, alaturi de ceilalti angajati, urmand ca pe viitor sa li se alature colegi noi din Marea Britanie si din Romania.

Miscarea RTC este prima dintre cele anuntate in acest an. RTC intentioneaza sa vanda diviziile care nu sunt "core business", mai precis cea de cargo-curierat, de software si cea de plati electronice. Prin vanzarea acestor divizii, compania urmareste dezvoltarea mai accelerata a diviziilor ramase, in primul rand cea de imobiliare, dar si finantarea unui portofoliu de actiuni cotate la bursa.

"Dupa francezii de la Antalis si grecii de la Inform Lykos, liderului pietei britanice de terminale electronice intra in Romania tot prin achizitionarea unei companii din Grupul RTC. Ma bucur ca decizia noastra de pionierat de acum 2 ani de a investi pe piata platilor electronice si de a crea primul brand local in acest business a dus intr-o perioada asa scurta la o firma cu un rulaj de peste 50 milioane euro pe an si tinta de achizitie a mai multor jucatori globali", a declarat Octavian Radu, fondatorul si presedintele Grupului RTC.

PayPoint este lider pe segmentul de plati cash si online in Marea Britanie si Irlanda, cu un rulaj de peste 5 miliarde de lire sterline din peste 400 milioane de plati anuale, pentru aproximativ 5 000 de clienti si comercianti.