Romania a semnat acordul de aderare la Spatiul Economic European Romania si Bulgaria au semnat la Bruxelles, Acordul privind aderarea la Spatiul Economic European din care fac parte Islanda, Liechtenstein si Norvegia si care va acorda Romaniei un sprijin financiar de circa 100 milioane euro, informeaza un comunicat al Ministerului Economiei si Finantelor, potrivit NewsIn.
Romania va beneficia de asistenta financiara de aproape 100 milioane euro din partea tarilor SEE prin intermediul a doua mecanisme de dezvoltare in urmatoarele domenii: protectia mediului, inclusiv reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, promovarea dezvoltarii durabile, eficienta energetica si energia regenerabila, conservarea mostenirii culturale, dezvoltarea resurselor umane, sanatatea si ingrijirea copilului. Fondurile vor putea fi accesate atat de persoane fizice, cat si de persoane juridice, din sectorul public sau privat.

Potrivit comunicatului, reprezentatii Ministerului Economiei si Finantelor vor continua discutiile cu reprezentantii tarilor SEE pentru a stabili si a aproba regulile de implementare pentru cele doua mecanisme financiare prin memorandumuri de intelegere.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.