"CEC va ramane banca de stat cel putin inca un an. CEC-ul ar putea fi preluat si de unii investitori romani, avem deja unele solicitari din partea unor patronate romanesti. Daca vom lua in viitor decizia privatizarii, se va face intr-o formula care sa dea satisfactie capitalului national", a declarat, citat de NewsIn, intr-o conferinta de presa, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian.

Pe de alta parte, Vosganian a precizat ca are incredere in noul director al CEC-ului, Radu Ghetea, ca va transforma institutia intr-o banca de succes. "Am inlocuit vechea conducere a CEC-ului din ratiuni practice. Nu am ce sa-i reprosez vechiului director, Eugen Radulescu. Am incredere ca Radu Ghetea poate sa faca ca prestigiul si cota de piata ale CEC-ului sa creasca", a mai sus Vosganian.

Conducerea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) a fost demisa vineri de actionarul majoritar, Ministerul Economiei Finantelor, iar in functia de presedinte a fost propus Radu Gratian Ghetea , a declarat ministrul Varujan Vosganian. Presedintelui CEC ii expira in 2009 mandatul de patru ani la conducerea bancii.

Fostul presedinte al Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), Eugen Radulescu, a declarat, pentru NewsIn, ca este dreptul proprietarului bancii, Ministerul Finantelor, sa demita conducerea, dar considera ca ar trebui justificate motivele care intrerup un mandat cu doi ani inainte de termen.