Inflatia anuala a urcat in luna aprilie la 3,77 %, in crestere fata de nivelul inregistrat in martie, din cauza unei scumpiri a facturilor de energie, atenuata de o relativa stabilitate a preturilor alimentelor, si de ieftinirea serviciilor, arata Institutul National de Statistica (INS)

Inflatia anuala a urcat usor la 3,77% luna trecuta Indicele preturilor de consum (IPC), indicator care masoara inflatia, a urcat in aprilie cu 0,52% fata de martie, sustinut de o relativa stagnare a preturilor alimentelor, care au urcat cu 0,49%. Preturile produselor nealimentare a urcat cu 0,84% in aprilie fata de luna precedenta. Tarifele serviciilor au coborit aprilie cu 0,2%%, arata Institutul National de Statistica (INS).

Analistii anticipau o inflatie pentru luna aprilie cuprinsa intre 0,15 si 1,00% fata de martie, impulsionata de cresterea preturilor la energia electrica si a consumului mai mare de bunuri alimentare si nealimentare in perioada sarbatorilor pascale.

Inflatia anuala medie se tempereaza in aprilie pana la 5,1%, nivel inferior celui atins in luna precedenta de 5,4%, arata datele INS.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.