Actualul sef al Bursei face tot posibilul sa duca institutia centrala a pietei de capital romanesti la nivelul suratelor din Uniunea Europeana. Aceasta intrucat bursa este un mod foarte eficient de atragere a investitorilor straini dar si o modalitate de a face rost de capital pentru dezvoltarea unei afaceri in derulare.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a transmis Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) un proiect de completare a Codului Bursei cu prevederi privind infiintarea unei noi categorii si autorizarea functionarii sistemului alternativ de tranzactionare.

Sectorul titlurilor de capital include categoriile 1, 2 si 3 pentru actiuni si, respectiv, drepturi, precum ti categoria international, pentru fiecare din cele doua tipuri de valori mobiliare.

La cea de a treia categorie vor fi admise atat valorile mobiliare ale societatilor dinamice, inovatoare si cu potential de crestere din domenii in plina dezvoltare, cat si titluri ale emitentilor care au, in principiu, in obiectul de activitate, dezvoltarea de tehnologii noi si implementarea acestora in sectoare cum ar fi medicina, biotehnologia, agrotehnologia, telecomunicatiile si informatica.

Sistemul alternativ va cuprinde companii care nu indeplinesc criteriile legate de performantele financiare, lichidate si alti indicatori, impuse pentru piata reglementata.

Actionarii BVB au aprobat, recent, si diminuarea comisioanelor de tranzactionare si post-tranzactionare practicate cu 10% fata de cele existente in prezent. Scaderea costurilor percepute de Bursa era necesara in urma aderarii Romaniei la UE, avand in vedere ca "jocul" pe piata de capital indigena era printre cele mai scumpe din regiunea est-europeana.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.