Romanii care doresc sa faca un imprumut la o banca, dar nu sint siguri pe locul de munca, pot sa incheie si o asigurare de exonerare de la plata ratelor de credit. Asta pentru ca firmele de asigurari ofera solutii de protectie financiara pentru cel care a contractat un credit bancar si caruia i-a incetat raportul de munca, insa doar din motive neimputabile lui.

Asigurarea suplimentara de exonerare de la plata ratelor de credit in caz de somaj este, spre exemplu, la BCR egala cu 1% din suma asigurata (suma asigurata fiind egala cu noua rate lunare totale). De exemplu, in cazul unui credit Divers BCR de 33.800 de lei (echivalentul a 10.000 de euro), prima anuala platita de client este de 51,7 lei.

In cazul in care clientul care a contractat creditul isi pierde locul de munca, dar a incheiat anterior o astfel de asigurare, compania de asigurari plateste ratele catre banca, in locul clientului, pentru o perioada de maximum noua luni. Termenul respectiv reprezinta o perioada suficienta pentru ca acesta sa-si gaseasca un nou loc de munca.