Avand ca parteneri Institutul European din Romania, Grupul de Ecobnomie Aplicata, Asociatia Liberalism.ro si Centrul de Analiza si Dezvoltare Institutionala, proiectul isi propune sa stimuleze informarea permanenta a studentilor si sa faciliteze dialogul direct intre studenti si personalitati din domeniu.

In fiecare saptamana, din 5 decembrie pana pe 19 mai, 20 de studenti din ASE si SNSPA se intalnesc la Biblioteca Metropolitana Mihail Sadoveanu pentru a participa la dezbateri. Acesti studenti au fost alesi in urma unui interviu si au o baza de cunostinte solide in domeniile economic si politico-institutional. Participarea constanta la proiect reprezinta pentru studenti posibilitatea de a-si imbunatati capacitatea de a vorbi in public, de a-si construi un discurs bine argumentat. De la inceputul proiectului si pana acum s-a putut observa o crestere a performantei participantilor in cadrul dezbaterilor.

Formatul proiectului permite sustinerea, in cadrul unei dezbateri formale, a propriului caz, precum si interactiunea cu un specialist in domeniul pus in discutie, in formatul meselor rotunde. Pana in prezent, la mesele rotunde Econosofia Debate Sessions, am avut ca invitati pe: Sorin Cucerai de la Asociatia Liberalism.ro, Lidia Moise (Editor NewsIn), Cristian Parvulescu (Presedinte Asociatia Pro Democratia), Sorin Ionita (Societatea Academica Romana), Sever Voinescu (jurnalist Cotidianul si Dilema Veche), Liviu Voinea (Director Executiv Grupul de Economie Aplicata).