Acuzat de un prejudiciu de 700 miliarde de lei la Rafo Onesti

Afaceristul Corneliu Iacobov si fostul director general al Rafo Onesti, Toader Gaurean, raman in arest. Ieri, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins recursurile formulate de cei doi impotriva deciziei tribunalului prin care li s-au emis mandate de arestare preventiva. in fata instantei, Iacobov a declarat ca nu intelege de ce a fost arestat, in conditiile in care era doar actionar minoritar la Rafo Onesti.

El a adaugat ca arestarea sa are la baza anumite presiuni politice sau mediatice. "intreaga opinie publica a legat numele meu de Rafo, dar nu este drept sa fiu arestat pentru ca presa m-a acuzat si m-a judecat", a spus Iacobov. Omul de afaceri a adaugat ca nu a avut nici o contributie la incheierea celor doua contracte intre Rafo Onesti si SC Metal Euroest Campina si ca nu cunoaste care au fost operatiunile care au stat la baza acestor contracte. In plus, Corneliu Iacobov si-a permis chiar sa sugereze ca procurorii ar trebui sa se documenteze despre mecanismul economiei de piata care presupune operatiuni in care se castiga, dar se si pierde.

La randul sau, Toader Gaurean a sustinut ca tinerea sa in arest pe motiv ca ar fi un pericol public nu se justifica, deoarece este un om respectat in Onesti si nu a avut niciodata probleme de natura publica. Sustinerile celor doi nu au impresionat, insa, completul de judecata. Dupa mai multe ore de deliberari, instanta a confirmat decizia luata de Sectia I Penala a Tribunalului Bucuresti, prin care cei doi inculpati au fost arestati pentru delapidare si spalare de bani.

Potrivit anchetatorilor, Corneliu Iacobov si Teodor Gaurean sunt acuzati ca ar fi prejudiciat Rafo Onesti cu aproape 700 de miliarde de lei, dupa ce acestia au incheiat cu o firma din Campina, Metal EuroEst, un contract de vanzare-cumparare avand ca obiect un pachet de actiuni la o societate din Slatina. Amintim ca printre invinuitii din dosarul Rafo Onesti se numara controversatul om de afaceri Ovidiu Tender, dar si fostul presedinte al Bancii Romane de Scont, Teodor Nicolaescu, si Mihai Iacob, reprezentantul Dramiral Group.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.