Dupa ce a ieftinit in cateva randuri benzina, Petrom umbla din nou la preturi. Incepand de luni, benzina comercializata prin statiile Petrom va costa cu 400-500 lei mai mult decat in prezent, iar motorina se scumpeste cu 1.000 de lei pe litru. "Noile preturi se aliniaza la cotatiile internationale actuale ale produselor petroliere, dar sunt influentate si de mediul concurential actual", comunica Petrom.

Zilele trecute, pretul petrolului pe piata mondiala a urcat pana la aproape 55 dolari pe baril. Saptamana aceasta, Petrom a scumpit motorina cu 600 lei pe litru si a ieftinit benzina cu 200 de lei pe litru. Si celelalte companii petroliere de pe piata sunt hotarate sa creasca preturile la carburanti. Rompetrol, dar si alte companii au modificat preturile si in aceasta saptamana, adaugand cateva sute de lei in plus la litrul de benzina si motorina.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.