In Romania au patruns incet, dar sigur, casele in stil american, din panouri de lemn tip "sanvici", asamblabile in doar cateva zile, fiind o oportunitate, in special pentru tinerii norocosi care au apucat sa primeasca in folosinta gratuita de la primarii terenuri de 250-500 metri patrati pentru constructia de locuinte.

Acest tip de imobil poate fi utilizat fie ca locuinta permanenta, fie drept casa de vacanta, fiind garantata cel putin 50 de ani si avand, datorita structurii de lemn, o rezistenta ridicata la cutremure si pierderi minime de caldura.

PRET ACCESIBIL

O asemenea casa are o suprafata de 52 metri patrati, costa aproximativ 12.000 euro si poate fi achizitionata, potrivit informatiilor prezentate in revista Art Construct, de la oricare dintre supermarketurile de bricolaj, transportul fiind gratuit in Bucuresti si pe o raza de 20 km (peste aceasta distanta tariful este de 150.000 lei/km). La asemenea pret e de la sine inteles ca aceasta casa poate fi cumparata si cu un credit pentru nevoi personale, atat BCR, cat si HVB Bank avand o oferta deosebit de atractiva pentru acest tip de imprumuturi.

In pretul mentionat nu sunt incluse lucrarile pentru fundatie si nici cele legate de instalatiile electrice, termice sau cele sanitare, acestea cazand in sarcina proprietarului. Potrivit revistei Art Construct, cheltuielile de 300 euro pentru setul de planuri in scopul obtinerii autorizatiei de constructie se achita firmei care va monteaza casa.

DETALII DE CONSTRUCTIE

Cum am spus, casa are o suprafata locuibila de 52 metri patrati, pe doua nivele. La parter se afla o camera de zi cu o bucatarie in stil american, plus un spatiu pentru grupul sanitar. Dintr-un colt al parterului porneste o scara din lemn spre etajul in suprafata totala de 25 metri patrati, impartiti intre un dormitor si o camera pentru diverse hobby-uri (fitness, birou, biblioteca etc.) sau pentru camera copilului ori, pur si simplu, pentru o alta camera cu diverse destinatii.

Un alt avantaj deloc de neglijat al acestui tip de casa il reprezinta posibilitatea construirii in orice anotimp, in timp de doar cateva zile, datorita utilizarii asa-numitelor tehnologii uscate. Sigur, casa pare mica, dar daca facem o comparatie cu locuintele de bloc construite in anii ’70, cu suprafete de 27-36 mp (sau cel mult 40 mp), numite "apartamente" si cotate in prezent la 20.000-30.000 euro, rezulta un scor net in favoarea caselor de lemn in stil american.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.