Saptamana trecuta, numarul de sedinte de tranzactionare nu a fost cel obisnuit, dar in 3 zile am asistat la tranzactii record din punctul de vedere al lichiditatii.

Titlurile societatilor de investitii financiare s-au aflat in centrul atentiei investitorilor, in urma publicarii hotararilor AGA si a revenirii la tranzactionare dupa cateva zile de pauza. Impactul aprobarii majorarii de capital in cazul SIF3 s-a resimtit puternic in cazul tuturor SIF, si BET-FI a atins un nou maxim istoric, de 71.735 puncte. In saptamana care s-a incheiat BET si BET-C au crescut cu 2,46, respectiv 1,86 procente, in timp ce BET-FI a avansat cu 9,03%.

Lichiditatea medie s-a apreciat cu 164% pana la 114.3 milioane lei pe zi, in timp ce capitalizarea bursiera a urcat cu 1,5% pana la 84 miliarde lei. Mechel Targoviste s-a remarcat, saptamana trecuta, cu un avans de 31,09%. In pofida pierderilor majore inregistrate in anii anteriori, nu este exclus ca profitul bugetat pentru 2007 sa fie atins, avand in vedere investitiile planificate de companie pentru 2007-2009.

Oltchim a beneficiat, de asemenea, de o crestere semnificativa cu un avans de 21,03%. Pentru anul in curs societatea si-a bugetat o crestere a profitului cu aproximativ 18%. Aerostar Bacau a inregistrat cea mai mare scadere in saptamana care s-a incheiat (-8.63%), in urma publicarii rezultatelor primului trimestru din 2007.
In topul scaderilor de pret de saptamana trecuta producatorul chimic Sinteza Oradea a incheiat cu o depreciere de 7,83%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.