Isarescu: Rezervele minime vor fi diminuate Banca Nationala a Romaniei (BNR) a dat un prim semnal ca rezervele minime obligatorii (RMO) vor incepe sa se reduca in timp, insa relaxarea masurilor neortodoxe trebuie contrabalansata prin pastrarea unei rate reale ridicate a dobanzii, a declarat astazi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Potrivit lui Isarescu, pe termen lung, mentinerea unor rate inalte ale rezervelor minime obligatorii poate distorsiona piata.

Conducerea BNR a decis, miercuri, mentinerea nivelului actual al ratelor rezervelor minime obligatorii, de 20% din pasivele in lei ale institutiilor de credit si de 40% din cele in valuta, indiferent daca pasivele au scadenta reziduala mai mica sau mai mare de doi ani.

Cititi in editia de luni a Wall-Street care au fost comentariile de astazi ale guvernatorului BNR pe tema recentelor masuri luate de CA.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.