Citibank Romania, filiala locala a gigantului financiar american Citigroup, a inregistrat anul trecut un profit net de 59 de milioane lei (17,3 milioane euro), in crestere cu 141% fata de rezultatul obtinut in 2005, in timp ce activele bancii au inregistrat o usoara scadere, pana la 2,4 miliarde lei (705 milioane euro)

Citibank este una din bancile care a crescut foarte mult anul trecut din punctul de vedere al profitabilitatii, astfel incat ocupa pozitia a saptea in topul profiturilor inregistrate de jucatorii din bankingul local. BRD, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, Alpha Bank si Banca Tiriac sunt bancile care au inregistrat profituri nete mai ridicate decat filiala locala a Citigroup.

Profitabilitatea bancilor a fost influentata in primul rand de competitia tot mai puternica de pe piata, dar si de investitiile masive care lovesc in rata de crestere a castigurilor obtinute in sistemul bancar. La nivelul intregului sistem bancar profiturile inregistrate de banci au sporit anul trecut cu aproximativ 11%.

In cazul Citibank, veniturile nete din dobanzi si comisioane bancare au fost mai mari cu 34% comparativ cu 2005, atingand suma de 137 milioane lei, in timp ce profitul net din operatiuni financiare a fost de 28 milioane de lei, in crestere cu 48 %.

"Sunt multumit de rezultate si de modul in care acestea reconfirma performanta Citi si strategia noastra de a ne concentra in primul rand pe client si nevoile financiare ale acestuia.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.