Citibank este una din bancile care a crescut foarte mult anul trecut din punctul de vedere al profitabilitatii, astfel incat ocupa pozitia a saptea in topul profiturilor inregistrate de jucatorii din bankingul local. BRD, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, Alpha Bank si Banca Tiriac sunt bancile care au inregistrat profituri nete mai ridicate decat filiala locala a Citigroup.

Profitabilitatea bancilor a fost influentata in primul rand de competitia tot mai puternica de pe piata, dar si de investitiile masive care lovesc in rata de crestere a castigurilor obtinute in sistemul bancar. La nivelul intregului sistem bancar profiturile inregistrate de banci au sporit anul trecut cu aproximativ 11%.

In cazul Citibank, veniturile nete din dobanzi si comisioane bancare au fost mai mari cu 34% comparativ cu 2005, atingand suma de 137 milioane lei, in timp ce profitul net din operatiuni financiare a fost de 28 milioane de lei, in crestere cu 48 %.

"Sunt multumit de rezultate si de modul in care acestea reconfirma performanta Citi si strategia noastra de a ne concentra in primul rand pe client si nevoile financiare ale acestuia.