Chiar daca randamentele investitiilor de pe piata imobiliara romaneasca au scazut cu aproximativ 1 -1,5 puncte procentuale la inceputul acestui an, marile fonduri de investitii ridica miza pentru achizitii in Romania. 'Dealurile' cu proprietati imobiliare care genereaza randamente satisfacatoare au ajuns sa fie anuntate cu o frecventa saptamanala, chiar daca numarul proprietatilor aflate la vanzare ramane destul de redus.

Magnatul pietei imobiliare romanesti

Fondul austriac de investitii Immoeast, cel mai activ jucator de pe piata imobiliara locala, intentioneaza sa isi majoreze capitalul cu circa trei miliarde euro, pentru finantarea programului de investitii de sase miliarde euro, care vizeaza in special proiecte in Europa de Sud-Est, inclusiv in Romania. Datorita acestei majorari de capital record, Immoeast poate fi considerat 'magnatul' pietei imobiliare romanesti.

"Segmentul comercial va castiga teren in detrimentul spatiilor de birouri. Din punct de vedere geografic, centrul de interes al Immoeast se va muta din Europa Centrala si de Est spre Europa de Sud-Est si spre principala piata a noastra, Romania", au spus oficialii fondului.

In urma finalizarii acestui program de investitii, activele imobiliare ale Immoeast, care detine 40 de proprietati in Romania, vor creste la 12 miliarde de euro, in 12-18 luni.

Majorarea de capital se va realiza prin lansarea a circa 300 de milioane de actiuni noi, pretul maxim de subscriere al unei actiuni fiind stabilit la 12 euro, iar perioada de subscriere este intre 2 si 21 mai. Actionarul majoritar al Immoeast, Immofinanz, a anuntat ca isi va exercita dreptul de subscriere in totalitate si isi va mentine pachetul de actiuni de 50,46% detinut la fond.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.