News Corp., gigantul concern media condus de Rupert Murdoch, a facut o oferta record in valoare de 5 miliarde de dolari pentru a prelua grupul de publishing Dow Jones, editorul prestigioasei publicatii The Wall Street Journal.

Achizitie gigant in media: Murdoch vrea sa cumpere Wall Street Journal Oficialii Dow Jones au confirmat aseara ca imperiul condus de Rupert Murdoch, care mai include publicatia The New York Post, postul de televiziune Fox TV si site-ul de networking social MySpace a inaintat o oferta de 60 de dolari pentru o actiune Dow Jones, cu 65% peste pretul de inchidere de luni.

"Consiliul de Administratie si membrii familiei Bancroft, care detin controlul asupra companiei, evalueaza in prezent oferta. Nu exista niciun fel de certitudine ca aceasta analiza va duce la o tranzactie finala", au spus reprezentantii Dow Jones intr-o scurta declaratie oficiala.

Actiunile Dow Jones au urcat marti dimineatza cu peste 50% pana la 57,88 de dolari dupa anuntarea ofertei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.