Dupa o evaluare a legislatiei, care se va incheia la 15 mai, ministrul Finantelor va scoate un nou Cod fiscal.

Codul fiscal ar putea fi modificat, dupa ce Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) va face o evaluare a legislatiei, domeniul vizat fiind, in primul rind, taxa pe valoarea adaugata care necesita imbunatatiri, a declarat ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. "Legislatia referitoare la TVA necesita imbunatatiri in doua directii: urmarirea si colectarea TVA si sistemul de rambursare", a explicat ministrul. El a subliniat ca nu va opera nici o modificare a nivelului taxelor principale.

In prezent, procedura de rambursare a TVA necesita controale fiscale si din acest motiv structurile de control ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala sint ocupate in proportie de doua treimi numai pentru rezolvarea problemelor legate de returnarile de TVA. In privinta colectarii, ministrul a opinat ca exista, inca, resurse de colectare a TVA si a dat drept exemplu slaba fiscalizare in agricultura.

In urma unei evaluari a legislatiei, care se va finaliza pina pe 15 mai, MEF va lua decizia de modificare a Codului fiscal. "Vom vedea daca si cit de profund vom schimba Codul fiscal", a apreciat Vosganian. "In dezbaterea publica nu sint solicitari de modificare a Codului fiscal, deja sistemul fiscal este acceptat in mediul de afaceri", a adaugat ministrul. Dupa momentul mai, va urma dezbaterea publica a propunerilor de modificare.

"Codul nu se va modifica in sesiunea parlamentara curenta. Cel mai probabil, schimbarea se va produce in toamna", au declarat surse din Ministerul Finantelor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.