Volumul vanzarilor de mobila l-a surprins chiar si pe presedintele Mobexpert, Dan Sucu, acesta estimand o crestere cu doar 10%. Numai in primul trimestru vanzarile s-au majorat cu 39% fata de perioada similara a anului trecut. Produsele de birou, a caror crestere a fost de 40%, au fost mai solicitate decat piesele pentru casa si decoratiuni, care s-au plasat cu doar doua procente mai jos.

"Toate magazinele au avut vanzari peste asteptari. Magazinul din Brasov a inregistrat vanzari in crestere cu 50%", sustine Sucu. Cu doua luni in urma, Mobexpert anunta o investitie de 12 milioane de euro in 2007, care viza deschiderea unui hipermagazin in capitala Bulgariei si dezvoltarea unor centre comerciale la Bucuresti, Suceava si Ploiesti. Producatorul de mobila vrea sa extinda departamentul de design si liniile tehnologice din cele zece fabrici proprii, proiect estimat la peste doua milioane de euro. In 2006, cifra de afaceri a Mobexpert a depasit 150 de milioane de euro, in crestere cu 7%, iar pentru acest an se estimeaza un avans de 10%.

Pentru 2008, Dan Sucu vrea sa vanda la bursa 25% din actiunile grupului pentru a rambursa creditul de 32 de milioane euro de la Alpha Bank, contractat pentru rascumpararea participatiei fostei sale sotii, in cadrul procesului de divort. "In momentul de fata sunt unul dintre cei mai indatorati oameni din Romania", a mentionat Dan Sucu, adaugand: "Sa ai datorii de asemenea dimensiuni reprezinta un risc". Pentru listarea la bursa, el vrea sa schimbe structura juridica a Mobexpert, care nu permite listarea in forma actuala.

CIFRELE COMPANIILOR

Mirex SRL: +30% cifra de afaceri

Noul tip de radiator din otel X-Term, care va fi introdus pe piata, va creste cu patru milioane de euro cifra de afacerile a producatorului tulcean de instalatii termice Mirex SRL. Administratorul firmei, Constantin Voloceai, apreciaza un volum al vanzarilor pentru acest an de 160.000 de unitati. Societatea va investi circa patru milioane de euro anul viitor intr-o instalatie de sudura automatizata. Nou model de radiator a fost proiectat si fabricat in societatea Mirex si este cu 10% mai eficient decat un radiator obisnuit. Un radiator va costa circa 50 de euro si seamana cu cele traditionale de tip panou.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.