Consiliul Concurentei a pus ochii pe preturile din energie, petrol si gaze. Pentru ca are dubii in ceea ce priveste marimea acestora, ar putea urma o ancheta.

In urmatoarele doua luni, Consiliul Concurentei ar putea decide demararea unei investigatii pe pietele de energie, gaze si petrol, a declarat ieri Alexe Gavrila, presedintele interimar al institutiei. Consiliul Concurentei suspecteaza ca preturile la gaz, energie si carburanti au crescut mai mult decit costurile firmelor. Sint vizati atit producatorii, cit si distribuitorii. "Acum avem dosarele deschise. De la inceputul anului trecut facem o analiza, un studiu de piata, acumulam informatii de la autoritatile de reglementare si agentii economici. Peste o luna si jumatate-doua, ne vom aduna in plen si vom analiza situatia, iar daca se justifica, vom incepe niste investigatii", a spus Gavrila, potrivit caruia Consiliul "suspecteaza evolutia preturilor in raport cu costurile".

Cum au evoluat preturile

In ultimul an au avut loc fluctuatii ale preturilor pe toate cele trei piete. Astfel, potrivit lui Nicolae Opris, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRRE), in ultimul an energia electrica s-a scumpit la consumatorul casnic de doua ori.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.