Cea mai mare parte a imprumuturilor acordate anul trecut de intermediari au fost credite ipotecare si de consum

Aparuta de cativa ani, activitatea de intermediere de imprumuturi este una dintre cele mai promitatoare afaceri din Romania. Astfel incat unele companii se pot lauda deja cu depasirea obiectivelor, chiar in primele luni dupa infiintare. Iar potentialul acestui segment de piata este imens, avand in vedere nivelul intermedierilor realizat de societatile de profil in statele europene sau SUA.

Primele societati de intermediere de credite au aparut in Romania acum patru ani, moment din care pe piata s-au dezvoltat cateva zeci de astfel de companii specializate.

Serviciile acestora se adreseaza celor care au diferite proiecte si s-au hotarat sa le finanteze printr-un imprumut, dar nu au de timp sau dispozitia necesara pentru a bate pe la usile bancilor.

150 milioane € in credite ipotecare

Succes garantatpentru brokerii de credite atata timp cat sunt multi doritori de imprumuturi, iar intermedierea unui astfel de contract nu costa nimic clientul. "Probabil ca la nivelul anului 2006 s-au acordat, prin intermediul brokerilor, credite insumand circa 400 milioane de euro. insa mare parte din aceasta suma, undeva in jurul valorii de 250 milioane, a fost reprezentata de finantarile in magazinele de bunuri de larg consum tip Estima-Domo si Credex-Altex. Brokerii independenti de credite care ofera finantari ipotecare si credite de consum au inregistrat anul trecut un volum nu mai mare de 150 milioane euro", a declarat pentru Adevarul Viorel Udma, manager la Dr Credit.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.