Autoritatea Nationala de Control se va desfiinta, pana la jumatatea lunii aprilie, a anuntat, ieri, ministrul delegat interimar pentru coordonarea autoritatilor de control, Cristian David. "Misiunea mea este aceea de a identifica viitorul acestei institutii, pus sub semnul intrebarii dupa ce Garda Financiara si Vama au revenit la Ministerul Finantelor Publice, iar Garda de Mediu, in subordinea Ministerului Mediului. Mergem pe mai multe solutii, insa sunt absolut convins ca se va opta pentru desfiintarea institutiei, solutia fiind comasarea cu Departamentul de Inspectie al Primului-Ministru", a explicat David, precizand ca va incerca, totusi, solutii care sa "mentina in viata" ANC.

"Sunt de acord ca activitatea de control sa revina ministerelor, insa nu ar fi rau sa existe in continuare o metodologie comuna de control", a mai spus ministrul interimar. Potrivit acestuia, principala functiune a ANC va fi aceea de audit intern in cazul autoritatilor publice locale, iar in ceea ce priveste neregulile depistate in timp in sistemul sanitar se va realiza o analiza- diagnostic. "Aceste probleme nu pot avea decat doua cauze: managementul defectuos ori posibile fraude in cheltuirea banului public", a spus David. Ca urmare a faptului ca ANC nu va mai functiona ca minister, vor avea loc reduceri de personal la nivel administrativ.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.