Creditul fara avans vine in luna mai "Credem ca in circa o luna, o luna si ceva, toate bancile vor avea toate normele aprobate si vor putea sa le puna in aplicare", a spus, citat de NewsIn, prim-viceguvernatorul bancii centrale. Georgescu a explicat ca bancile vor putea sa acorde credite care sa permita populatiei un grad de indatorare mai mare, cel mai probabil in vara, dupa ce noile proceduri vor fi fost aprobate.

Acesta a explicat ca numarul relativ mic de banci care au cerut pana in prezent bancii centrale sa aprobe normele noi s-a datorat procesului complex prin care trebuie sa treaca aceste modificari. "Bancile au proceduri interne, au niste specialisti care elaboreaza normele, au un comitet executiv sau comitet director care le examineaza, de asemenea, au consiliu de administratie care le aproba si abia apoi ajung la noi care le examinam", a spus Georgescu.

Prim-viceguvernatorul BNR a mai declarat ca banca centrala a primit astfel de cereri de la 11 banci comerciale si a estimat ca, pana la sfarsitul acestei saptamani, ar urma sa primeasca aprobare una dintre banci. Creditele care permit clientilor un grad mai mare de indatorare se vor adresa unui anumit segment de cetateni, "pentru ca nu o sa creasca plafonul de indatorare de la 40% la nu stiu cat pentru cei cu venituri relativ medii sau mici pentru ca, altfel, acestia nu ar mai avea resurse pentru cheltuielile cotidiene", a mai spus Georgescu.