Ministrul Transporturilor spune ca sistemul feroviar este in faliment, din cauza datoriilor care au ajuns mai mari ca veniturile. In plus, infrastructura feroviara se afla intr-o faza avansata de degradare si necesita modernizari costisitoare.

Companiile feroviare au datorii de zeci de mii de miliarde lei, conditii in care nu pot sustine financiar solicitarile sindicatelor, a declarat, pentru Mediafax, Gheorghe Dobre, ministrul Transporturilor. "Am aratat in mai multe rinduri reprezentantilor sindicatelor care este starea sistemului feroviar, asa cum am gasit-o eu cind am venit la minister, si le-am explicat ca sistemul feroviar este in faliment.

Compania de infrastructura, de exemplu, are un venit anual de 16.000 de miliarde lei si datorii de 19.900 de miliarde lei, din care 4.300 de miliarde stopaj la sursa, 10.000 de miliarde lei la bugetul de stat si 4.000 de miliarde lei la furnizori", a explicat Dobre.

El a precizat ca infrastructura feroviara se afla intr-o faza avansata de degradare si necesita ample modernizari. "Nu putem sa raspundem, in aceste conditii, solicitarilor sindicatelor privind cresterile salariale", a mai spus Dobre, adaugind ca ar putea fi continuat si in 2005 programul prin care salariatii au primit, in 2004, cite cinci tichete de masa lunar.

Sindicatele din Transporturi au protestat ieri in fata Ministerului Transporturilor si a guvernului, solicitind in principal mentinerea actualului Cod al muncii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.