Romania scapa de procedura de infringement legata de tranzactiile valorilor imobiliare Comisia Europeana a lansat ieri o actiune legala impotriva statelor membre UE - cu exceptia Romaniei, Marii Britanii si Irlandei - pentru ca nu au transpus la timp in legislatiile nationale noile reguli pentru tranzactionarea valorilor mobiliare, incluse in directiva MiFID.

Numai Romania, Marea Britanie si Irlanda si-au transpus in legislatiile nationale pana la 31 ianuarie Directiva pentru Pietele de Instrumente Financiare (MiFID), a anuntat ieri la briefingul de presa purtatorul de cuvant al Comisiei, Oliver Drewes.

"Pentru implementarea reglementarilor din directiva MiFID, tarile din interiorul Uniunii Europene au primit un termen pana la care trebuie sa se conformeze acestor prevederi, in schimb, tarile care erau in curs de aderare, cum au fost Romania si Bulgaria, au avut obligativitatea introducerii acestor reglementari in legislatia pietei de capital", a explicat pentru NewsIn presedintele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Gabriela Anghelache.

Directiva intra in vigoare in noiembrie si reprezinta baza pentru formarea pietei unice financiare, incurajand competitia intre firmele de investitii si bursele de valori pentru prima data in multe state UE, pentru a reduce costurile tranzactionarii si a face economia mai eficienta.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.