Vecinatatea unei autostrazi nu este un factor determinat doar pentru dezvoltarile imobiliare din domeniul industrial, ci reprezinta un avantaj si pentru retail sau comercial.

Piata imobiliara romaneasca incepe sa imprumute din practicile europene si americane. Astfel, o autostrada a devenit un adevarat punct de atractie pentru dezvoltatorii imobiliari. Daca pina in prezent terenurile din apropierea autostrazilor manifestau interes doar pentru dezvoltatorii de spatii industriale si logistice, din ce in ce mai multi investitori achizitioneaza astfel de terenuri pentru dezvoltari de retail. Astfel, se poate observa foarte clar ca apropierea sau vecinatatea unei autostrazi reprezinta un mare avantaj pentru dezvoltatorii de astfel de spatii. Chiar daca la ora actuala Romania nu are decit o singura autostrada finalizata in intregime, terenurile din vecinatatea viitoarelor autostrazi reprezinta o oportunitate pentru investitori.

Avantaje pentru industrial

In principal, vecinatatea unei autostrazi reprezinta un avantaj pentru dezvoltarile industriale sau logistice. "In apropierea autostrazilor se pot construi hale de mari dimensiuni pentru depozitare si logistica sau spatii de productie usoara. Un parc industrial devine rentabil din momentul achizitiei la un pret convenabil a terenului pe care se va dezvolta viitorul parc. Fiecare dezvoltator isi imbunatateste mai departe procentele de profit in functie de chirii, optimizarea cheltuielilor legate de constructia halei etc.", a declarat Ionut Ciocan, consultant in cadrul Departamentului industrial al DTZ Echinox.

De asemenea, majoritatea companiilor pot observa foarte clar avantajul unui astfel de teren, adica rapiditatea accesului catre orice punct al tarii si conectivitatea la fel de buna cu Capitala.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.