Oferta turistica a agentiilor de turism este generoasa. Pentru destinatiile cele mai cerute, Grecia si Turcia, exista doua variante de transport: avionul si autocarul.

Numarul turistilor romani care aleg sa-si petreaca vacanta in strainatate este din ce in ce mai mare. Operatorii spun ca numarul celor care prefera o vacanta cu avionul este in crestere, iar pe unele destinatii pentru care exista si varianta avion, si varianta autocar, prima cistiga teren. "Sint tot mai multe cereri pentru excursiile cu avionul, deoarece lumea vrea sa economiseasca timp. Mai mult, pachetele care includ transportul cu avionul nu mai sint asa de scumpe", spune Traian Badulescu, purtatorul de cuvint al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.

In sezonul turistic 2006, conform estimarilor ANAT, 30.000 dintre turistii care au vizitat Grecia au optat pentru avion, in vreme ce 60.000 au mers cu autocarul. In cazul Turciei, situatia este diferita: 25.000 de turisti au ales zborurile charter, in vreme ce 10.000 - autocarul. Fiecare mijloc de transport prezinta avantaje si dezavantaje.

Preturi de 2007

In multe cazuri, alegerea mijlocului de transport se face in functie de costul excursiei. La acest capitol, excursia cu autocarul are un avantaj net. Astfel, un sejur de sapte nopti, cu demipensiune, intr-un hotel de 3 stele din Halkidiki, costa, in virf de sezon, aproximativ 270-300 de euro, daca se opteaza pentru autocar. In capetele de sezon, preturile coboara la 225-250 de euro. Acelasi pachet turistic, in care transportul este asigurat cu avionul, ajunge sa coste in virf de sezon in jur de 400 de euro, cu taxe de aeroport cu tot. In iunie, pretul scade cu 30-50 de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.